Sevilla viert het doelpunt van Reyes (l)

Sevilla speelt in de beker met stadsgenoot Betis

Sevilla heeft overtuigend de kwartfinales van de Copa del Rey bereikt. In eigen huis werd met 4-0 gewonnen van stadsgenoot Real Betis. De heenwedstrijd eindigde ook al in een zege van Sevilla (2-0).

Juan Merino, de tijdelijke opvolger van de gisteren ontslagen Pepe Mel, liet Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel op de tribune plaatsnemen. Of dat een sportieve keuze was of een tactische keuze, is niet bekend.

De wedstrijd was eigenlijk al een formaliteit na de eerste wedstrijd en na de vroege 1-0 van routinier José Antonio Reyes was de buit wel binnen. Nog voor rust maakte Adil Rami 2-0 voor Sevilla. In de tweede helft voerden Kevin Gameiro en oud-Vitesse-speler Gaël Kakuta de score op tot 4-0.

Juan Merino, de tijdelijke hoofdtrainer van Betis

Deportivo La Coruña blameerde zich door in eigen huis met maar liefst 3-0 te verliezen van CD Mirandés, een club uit de Segunda División. De eerste wedstrijd was in 1-1 geëindigd.

Provencio, één voor rust en één na rust, maakte twee doelpunten voor Mirandés. In die tussentijd was Abdón Prats ook nog trefzeker.

Donderdag vier duels

Woensdag staan er nog vier wedstrijden op het programma. Celta de Vigo ontvangt Cádiz (3-0), Villarreal neemt het thuis op tegen Athletic Club (2-3), Espanyol heeft thuis de zware taak om een 1-4 achterstand tegen Barcelona weg te poetsen en Las Palmas krijgt Eibar op bezoek (3-2).