1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Van der Vaart: indruk dat je steeds eerder afgeschreven wordt

Breekt de zon weer door in Sevilla voor Van der Vaart?

Rafael van der Vaart probeert sinds deze zomer bij de Spaanse middenmoter Real Betis zijn loopbaan weer nieuw leven in te blazen. Maar vooralsnog gaat het stroef. Hebben de mensen in Sevilla tot nu toe de echte Van der Vaart al gezien?

“Dat nog niet, maar ik heb de laatste wedstrijden goed gespeeld. In de Copa del Rey. En ik ben een paar keer goed ingevallen. Dus de mensen zijn wel weer heel erg positief en hoopvol”, aldus de voormalig Ajacied, die het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd heeft gezet.

Hoopvol. Dat bleven ook de fans van Hamburger SV, waar Van der Vaart de afgelopen seizoenen geen goede indruk achterliet. Ajax behoorde tot de mogelijkheden, maar het werd uiteindelijk Real Betis. Een terugkeer naar de Nederlandse competitie kwam te vroeg en dus gaf Van der Vaart in Spanje zijn jawoord.

ANP Pro Shots
Rafael van der Vaart was nog niet erg succesvol bij Real Betis

In de voorbereiding gooide een enkelblessure roet in het eten. Pas eind september maakte hij zijn officiële debuut voor de tweede club van Sevilla. Opnieuw ging het mis. Ditmaal speelde een hamstringblessure hem parten. En dus werden er ook vraagtekens gezet achter de fysieke gesteldheid van de oud-international.

"Ik heb de indruk dat je steeds eerder afgeschreven wordt", spreekt Van der Vaart vanuit zijn achtertuin. "Uiteindelijk moet je presteren. Ik ben altijd iemand geweest die zich er niet voor verstopt als ik niet goed speel of niet fit ben. Als je goed speelt, krijg je de bloemen en als je slecht speelt, krijg je kritiek."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl