1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Nieuws

Zestien verdachten in beeld in Keulen

De politie in Keulen heeft zestien verdachten in beeld van aanranding en diefstal op Oudjaarsavond. Daarnaast neemt het aantal aangiftes toe; in Keulen zijn het er nu 121 en ook in Hamburg melden steeds meer vrouwen zich bij de politie. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie.

Van de meeste verdachten is de naam nog niet bekend, maar is wel beeldmateriaal. Dat komt onder meer van bewakingscamera's en telefoons van ooggetuigen. Van de vrouwen die aangifte hebben gedaan, zegt ongeveer drie kwart te zijn aangerand. In twee gevallen is verkrachting aangetoond.

De meeste daders zijn van Noord-Afrikaanse en Arabische afkomst. Een groep van ongeveer duizend mannen verzamelde zich bij het station in Keulen en begon met vuurwerk te gooien. Toen de politie verscheen, splitsten de mannen zich op in kleinere groepen. Daarna werden vrouwen omsingeld, betast en bestolen.

Hamburg

Ook in Hamburg is een week na de gebeurtenissen het onderzoek nog in volle gang. Er is al meer dan 50 keer aangifte gedaan, waaronder zo'n 40 keer van aanranding. De meeste slachtoffers zijn tussen de 18 en de 30 jaar oud.

De politie heeft ooggetuigen opgeroepen zich te melden als zij met hun telefoon opnamen hebben gemaakt. Er zijn al zeker 90 getuigenverklaringen opgenomen.

Uitzetten

Minister De Maizière van Binnenlandse Zaken wil onderzoeken of vluchtelingen die strafbare feiten hebben gepleegd sneller uitgezet kunnen worden. Nu kan dat alleen na een misdrijf waar minimaal drie jaar gevangenisstraf op staat. Hij wil dat ter discussie stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl