EPA
NOS Nieuws

Demonstratie tegen aanrandingen Keulen

In Keulen hebben honderden vrouwen gedemonstreerd tegen de grootschalige aanrandingen op Oudjaarsavond. De demonstratie was via sociale media georganiseerd.

De actievoerders riepen op tot meer respect en betere bescherming van vrouwen. Ze droegen vlaggen en plakkaten. Sommigen hielden borden omhoog waarop stond dat bondskanselier Merkel actie moet ondernemen.

"Walgelijke aanvallen"

Merkel heeft zich al over de gebeurtenissen uitgesproken. Ze noemt het "walgelijke aanvallen" en wil alles op alles zetten om de daders te pakken. Getuigen en de politie zeggen dat de jonge mannen een Arabisch of Noord-Afrikaans uiterlijk hebben.

De bondskanselier zegt dat de daders zo snel mogelijk moeten worden bestraft en voegde eraan toe dat niet gekeken moet worden naar hun afkomst of achtergrond.

Vluchtelingendebat

Vooral de schaal waarop de aanvallen plaatsvonden, hebben in Duitsland veel kwaad bloed gezet. De onrust komt boven op het verhitte debat over vluchtelingen en migranten die de afgelopen tijd in groten getale het land zijn binnengekomen.

De burgemeester van Keulen heeft mensen opgeroepen om geen voorbarige conclusies over de afkomst van de aanvallers te trekken. Er is nog niemand gearresteerd.

Actievoerders riepen op tot meer respect en betere bescherming van vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl