Het aantal aangiftes na de aanrandingen in Keulen loopt op
NOS Nieuws

Meer dan honderd aangiftes na aanrandingen Keulen

In Keulen hebben inmiddels meer dan honderd vrouwen aangifte gedaan van aanranding of diefstal tijdens de jaarwisseling. Volgens de Duitse politie is driekwart van de vrouwen aangerand. Twee vrouwen hebben aangifte gedaan van verkrachting.

Veel vrouwen deden eerst alleen aangifte van beroving. Maar volgens de politie werd bij de verhoren ook duidelijk dat ze seksueel waren belaagd. "Veel vrouwen geven later in de gesprekken aan dat ze ook zijn betast", aldus de politie.

De politie heeft drie verdachten in beeld, maar die zijn nog niet opgepakt. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen Ralf Jäger bekendgemaakt. Over de identiteit van de verdachten wilde hij niets kwijt, omdat het onderzoek nog loopt.

'Geen nieuw fenomeen'

Tijdens de jaarwisseling hadden zo'n duizend mannen zich verzameld op het plein voor het centraal station. In kleinere groepjes beroofden en betastten ze tientallen vrouwen. De politie bevestigt dat het mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk waren. Er zijn speculaties dat er onder de daders ook vluchtelingen waren, maar volgens burgemeester Reker van Keulen zijn daar geen aanwijzingen voor.

De Duitse misdaadverslaggever Oliver Köhler zei in het Tagesschau-journaal dat het geen nieuw fenomeen is dat zo veel jonge allochtone mannen samenkomen bij het station van Keulen. Onder hen zijn ook zakkenrollers en andere veelplegers.

"Elk weekend verzamelen zich regelmatig zo'n honderd tot driehonderd jonge mannen bij het station. Opvallend was dat het er tijdens de jaarwisseling veel meer waren", zei Köhler. Volgens hem is de situatie tijdens Oud en Nieuw geëscaleerd, doordat veel mannen onder invloed waren van alcohol of drugs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl