Sepp Blatter komt aan in Zürich
NOS Voetbal

Blatter zegt sorry, maar gaat wel in beroep

Sepp Blatter heeft tijdens een persconferentie in Zürich op een cynische wijze spijt betuigd en vervolgens aangekondigd dat hij in beroep gaat tegen de straf die hij maandag kreeg opgelegd.

De FIFA-voorzitter reageerde op de straf die hij opgelegd heeft gekregen door de ethische commissie van de FIFA. De voorzitter van de wereldvoetbalbond is, net als UEFA-voorzitter Michel Platini, voor acht jaar geschorst. Bovendien moet Blatter een geldboete van 46.000 euro betalen.

"Het spijt me heel erg. Het spijt me omdat ik nog steeds de kop van Jut ben. Het spijt me voor het voetbal. Het spijt me voor alle FIFA-medewerkers. Maar het spijt me ook voor mezelf, hoe ik behandeld ben."

In een kleine zaal in Zürich waar de persconferentie werd belegd, waren 150 journalisten en 35 cameraploegen aanwezig. Blatter werd geflankeerd door zijn dochter. "Om te zeggen dat het een goede dag voor mij en voor de FIFA is, dat is verkeerd. Ik ben blij dat jullie allemaal gekomen zijn", begon hij.

Als je in Zwitserland voor acht jaar geschorst wordt, dan moet je wel iets heel ergs hebben gedaan.

Sepp Blatter

"Ik ben geschorst voor acht jaar, maar voor wat? Ik heb met mijn advocaat gesproken vanmorgen. Ik zal blijven vechten. Michel Platini en ik worden ervan beschuldigd dat we leugenaars zijn, maar dat is niet waar."

Blatter liet vervolgens weten dat Platini en hij in beroep gaan tegen de straf. "Als je in Zwitserland voor acht jaar geschorst wordt, dan moet je wel iets heel ergs hebben gedaan. Ik heb een administratieve fout gemaakt, niet een ethische fout. Ik ben veroordeeld voordat er een proces is geweest. Ik ben niet meer treurig, ik ben een strijder geworden. Ze hebben me mijn leven afgenomen. Wat moet ik nou?"

De 79-jarige Zwitser besloot zijn warrige betoog met een opvallende felicitatie. "Ik wil FC Barcelona nog feliciteren met het winnen van de wereldbeker." Na de vragenronde nam hij afscheid met de woorden "I'll be back".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl