Max Caldas
NOS Sport

Caldas ziek van nederlaag: dit kan gewoon niet meer

"Van ongelooflijke controle naar totale chaos." Zo omschrijft bondscoach Max Caldas de bizarre nederlaag van de hockeymannen tegen India in de troostfinale van de Hockey World League, Oranje's laatste grote toernooi voor de Spelen.

Nederland kwam 2-0 voor tegen het gastland, liet zich daarna wegzetten, kwam een paar seconden voor tijd toch nog op 5-5, maar verloor daarna de shoot-outs. Caldas: "Terecht verloren. Ik ben nu echt goed misselijk."

"Dat stukje van 2-0 voor naar 4-2 achter, dat kan gewoon niet meer", gaat de Argentijn verder. "Het gaat van heel makkelijk naar heel moeilijk. Er is geen tussenstation."

Van de suggestie dat Caldas' selectie te jong is om zich in dit soort wedstrijden staande te houden wil hij niets weten. "Nee, want we hadden makkelijk kunnen winnen. Ik denk wel dat we niet zo ver zijn als we dachten dat we zijn."

Er ontbreken blijkbaar nog wat schakels. "De urgentie om op dit niveau elke tackle, elke sprint te maken. De dalen zijn nog erg groot, maar de ingeslagen weg is goed. Dat voelen we."

Incredible India

Robert van der Horst sprak van 'Incredible India'. "Dat was vandaag zeker het geval", aldus de aanvoerder van Nederland. "Maar als je 'm zo laat lopen, moet je vooral kritische naar jezelf kijken. Dit moet je gewoon winnen."

Het volgende grote toernooi zijn de Olympische Spelen. Van der Horst: "Inderdaad: op naar de Spelen. Maar er is nog genoeg werk te doen."

Van der Horst: dit was Incredible India

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl