Roelant Oltmans
NOS Sport

Oltmans heeft nu 'heel veel vrienden' in India

In de sportwereld geldt: als je wint, heb je vrienden. Ook in India. "Heel veel vrienden", zegt Roelant Oltmans. De Nederlandse coach won met India ten koste van Nederland op eigen bodem brons bij de Hockey World League.

"Dit was een historisch moment", zegt Oltmans. "Het was 33 jaar geleden dat India voor het laatst een medaille veroverde op een groot toernooi. Hier leren we veel van, dat is essentieel voor ons."

Na de overwinning wilde iedereen in India met de 61-jarige Oegstgeester op de foto. "Ik ben gelukkig een redelijk constant mens. Niet euforisch als het goed gaat en niet tot onder de grond als het fout gaat. Ik blijf dat ook uitstralen naar mijn team."

India vocht een bizar duel uit met Nederland. Oranje kwam 2-0 voor, India nam de regie over en liep uit naar 5-3, vlak voor tijd werd het toch nog 5-5, waarna India via de shoot-outs de zege opeiste.

"Het was de honderdste confrontatie tussen Nederland en India, maar zeker niet de saaiste. Een knotsgekke wedstrijd natuurlijk. Het team heeft gevochten voor een goed resultaat", meent Oltmans.

De zege ten spijt, is de coach erg kritisch over de slotfase van India. "In al het enthousiasme proberen ze er 6-4 van te maken, maar daardoor wordt het 5-5. Vlak voor tijd moet je met de bal naar de hoek lopen. Die fout maakt het team nooit meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl