Billy Bakker en Valentin Verga druipen af

Hockeyers verliezen krankzinnige troostfinale

De Nederlandse hockeymannen zijn bij de Hockey World League op de vierde plaats geëindigd. Na een krankzinnige wedstrijd die in 5-5 eindigde, verloor de ploeg van bondscoach Max Caldas de shoot-outs met 3-2 van gastland India.

Hockeyers verliezen krankzinnige troostfinale HWL

Het fysiek sterkere Nederland was lange tijd de bovenliggende partij en kwam al snel op voorsprong: Mirco Pruyser tikte van dichtbij binnen. Nog voor de rust maakte Niek van der Schoot er zelfs 2-0 van met een mooie en snoeiharde backhand, die hoog in het net vloog.

Oranje kreeg ook in het vervolg volop kansen, maar weigerde de wedstrijd in het slot te gooien. In de 39ste minuut deed India wat terug via Ramandeep Singh en werd het zowaar weer spannend.

• Getty Images
    Het begon zo mooi met de 1-0 van Mirco Pruyser
  • ANP
    Max Caldas met goalie Pirmin Blaak en Mink van der Weerden
    Het brons is dus voor de hockeyers India

Een knotsgek half uur volgde, waarin India (dat in vijf duels maar vier keer had gescoord) het op de heupen kreeg. De formatie van coach Roelant Oltmans boog de achterstand om in een 5-3 voorsprong en met nog drie minuten voor de boeg leek de wedstrijd opnieuw gespeeld.

Oranje toonde echter wilskracht en door twee goals, uit een strafbal en een strafcorner, van Mink van der Weerden werden alsnog shoot-outs afgedwongen. Daarin kon doelman Pirmin Blaak zich echter niet onderscheiden.