1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Nieuws

Verdachte San Bernardino liep boos weg van bedrijfsfeest

Een van de twee verdachten van de schietpartij in het Amerikaanse San Bernardino was een werknemer van het zorgcentrum waar de schietpartij plaatsvond. De 28-jarige Syed Farook was aanwezig op een feest in het zorgcentrum, maar was daar voortijdig boos weggegaan. Later keerde hij gewapend terug. Dat heeft de Amerikaanse politie bekendgemaakt op een persconferentie.

Bij de schietpartij in een zorgcentrum voor gehandicapten kwamen veertien mensen om het leven en raakten zeventien mensen gewond. Beide verdachten werden door de politie gedood. De andere verdachte is de 27-jarige Tashfeen Malik. Deze vrouw zou de echtgenote zijn van Farook. De politie doorzoekt momenteel het huis van Farook in Redlands, een buitenwijk van San Bernardino.

'Schietpartij waarschijnlijk gepland'

Motief

De FBI sluit een terroristisch motief voor de aanslag niet uit. De verdachten droegen militaire kleding en waren zwaarbewapend. "Volgens Amerikaanse media zou die georganiseerde aanpak kunnen wijzen op terrorisme, maar er wordt ook gekeken naar de mogelijkheid van een conflict in de werksfeer", zegt correspondent Wouter Zwart.

Kort na de aanslag sprak de zwager van Farook op een persconferentie. Hij zei dat hij geschokt is en dat hij niet begrijpt waarom Farook dit gedaan heeft. Hij betuigde zijn medeleven met de slachtoffers en de nabestaanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl