Agenten zoeken nog naar de schutters
NOS Nieuws

'We moesten ons verstoppen in afgesloten kantoorruimtes'

Bij een schietpartij in Californië zijn mogelijk veertien doden gevallen. Inmiddels komen de eerste ooggetuigenverslagen naar buiten.

"Mijn vrouw werkt in het Inland Region Center. Ze hoorde schoten en verstopte zich", zegt een man tegen CNN. "Ze stuurde me een berichtje: 'Er is een schietpartij.' Ik stuurde terug dat ze in haar kantoor moest blijven en vooral niet in paniek moest raken. Ik belde 911 en kwam hier naartoe. Het gaat goed met m'n vrouw. Ze is door een swat-team geëvacueerd."

Volgens de directrice van de organisatie was de conferentiezaal verhuurd aan de gemeente. Tijdens de schietpartij zou er een feest aan de gang zijn geweest van ambtenaren van de afdeling volksgezondheid. Dat lijkt te worden bevestigd door een 37-jarige vrouw die bij een ziekenhuis in de stad staat. Haar zus werkt bij de gemeente en is in haar been geschoten.

Brandalarm

Kort na de schietpartij ontstond chaos bij de ontruiming. "Het brandalarm ging af, iedereen liep naar buiten. Eenmaal buiten werd ons verteld dat we weer naar binnen moesten, naar afgesloten kantoorruimtes", zegt directrice Lavinia Johnson. "We moesten wachten tot agenten binnenkwamen en ons evacueerden."

Een werknemer zegt dat er ongeveer 100 mensen in de ruimte waren. Het Inland Region Center is gehuisvest in drie gebouwen. De schietpartij zou zich volgens hem niet hebben afgespeeld in de afdeling waar gehandicapten verblijven.

Opgesloten

Volgens sommige getuigen verschuilden familieleden zich in kantoren en kasten. Een man laat aan de nieuwswebsite SF Gate weten dat hij een sms kreeg van zijn dochter. Ze werkt bij het Inland Region Center. "Dit is wat ze schreef: 'Mensen beschoten. Wacht op politie in kantoor. Bid voor me. Zit opgesloten in een kast'."

Andere getuigen zeggen dat mensen over lichamen heen moesten stappen om naar buiten te kunnen. Mensen zijn naar een nabijgelegen golfbaan gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl