IAAF-voorzitter Sebastian Coe is vastbesloten het dopingvraagstuk in de atletiek stevig aan te pakken.
NOS Sport

IAAF-voorzitter Coe: dit zijn donkere dagen

Sebastian Coe, de voorzitter van wereldatletiekfederatie IAAF, heeft geschrokken gereageerd op het vernietigende rapport van de commissie van het WADA die onderzoek deed naar het gebruik van doping in de Russische atletiek. De bewijzen van grootschalig dopinggebruik, bedrog en corruptie gingen veel verder dan hij had verwacht. "Dit zijn donkere dagen", zei Coe.

De IAAF beraadt zich op maatregelen tegen de Russische atletiekbond. Die zouden kunnen uitdraaien op een voorlopige of definitieve schorsing en dus uitsluiting van wedstrijden van de IAAF, aldus de internationale atletiekfederatie in een verklaring. Maar om te beginnen hebben de Russen tot het eind van de week de tijd gekregen om te reageren op de conclusies uit het WADA-rapport.

'Vertrouwen heroveren'

Ondertussen trekt ook Coe, sinds augustus de baas van de IAAF, het boetekleed aan. Het is immers de atletiekfederatie geweest die jarenlang verzuimde de grootschalige dopingpraktijken bloot te leggen en aan te pakken.

Coe: "Dit rapport is alarmerend. Ik kan iedereen verzekeren dat we de gaten in ons beleid of ons antidopingprogramma zullen dichten. We zullen alles doen om de 'schone' atleten te beschermen en het vertrouwen in onze sport te heroveren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl