NOS Nieuws

Bert en Ernie favoriete Sesamstraatfiguren van Rutte

Bert en Ernie favoriete Sesamstraatfiguren premier Rutte

De landelijke discussie over het plan om Sesamstraat van NPO 1 naar een themakanaal te verhuizen kwam ook aan de orde op de wekelijkse persconferentie van premier Rutte. Op een vraag van een journalist wie zijn favoriete Sesamstraatfiguren zijn, was Rutte duidelijk: "By far Ernie en Bert."

Hij wist verschillende voorbeelden te noemen van scenes met Bert en Ernie die hij met politieke situaties vergeleek. Zoals de scene waarin Ernie twee stukken taart heeft en de kleinste aan Bert geeft. Volgens Rutte "een echte liberale VVD-clip".

Taart

In het verhaaltje protesteert Bert tegen het feit dat Ernie zichzelf het grootste stuk taart heeft gegeven. Als hij twee stukken taart had gehad dan had hij zichzelf het kleinste stuk gegeven, zegt Bert. Rutte: "Waarop Ernie zegt 'je hebt nu toch ook het kleinste stuk en ik het grootste, dus het is precies hoe jij het wilt'. Zulke gesprekken heb ik ook vaak met de PvdA."

Het kabinet zal zich overigens niet bemoeien met de plannen van de NPO met Sesamstraat. "Dat is aan Hilversum. Zij bepalen hoe ze met hun programma's de kijkers en luisteraars zo goed mogelijk bereiken", zegt staatssecretaris Dekker van Mediazaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl