NOS NieuwsAangepast

Dekker vindt Sesamstraat geen politiek probleem

De politiek gaat niet over het tijdstip of de manier waarop Sesamstraat wordt uitgezonden, zegt staatssecretaris Dekker van Mediazaken. "Dat is aan Hilversum. Zij bepalen hoe ze met hun programma's de kijkers en luisteraars zo goed mogelijk bereiken."

Dekker reageert op de onrust die is ontstaan over het plan om Sesamstraat van NPO 1 naar een themakanaal te verhuizen. Hij zegt dat hij niet de indruk heeft dat het kinderprogramma verdwijnt. "Het blijft voor iedereen beschikbaar via de traditionele tv, maar ook via internet.

Wat hem betreft past het programma goed bij de kerntaken van de NPO. "Het is educatief en kinderen zijn er dol op." Zelf heeft hij ook goede herinneringen aan Sesamstraat. "Als kind keek ik er graag naar."

Fan Rutte

Ook andere leden van het kabinet zijn zeer te spreken over het programma. Premier Rutte is een "grote fan". Bert en Ernie zijn "by far" zijn favoriete personages. Rutte heeft ook een paar geliefde clips.

Zo noemde hij op zijn wekelijkse persconferentie een scène waarin Bert en Ernie praten over de verdeling van stukken taart. "Dat is een echte VVD-clip. Dit soort gesprekken heb ik ook vaak met de PvdA en dan moet ik altijd aan die scène denken."

Meneer Aart

Minister Hennis zegt dat ze vaak en intensief heeft gekeken. Haar collega Schippers keek altijd met haar dochter en minister Bussemaker zegt "een enorm groot fan" van meneer Aart te zijn.

Bussemaker denkt niet dat er met de verplaatsing van Sesamstraat een stukje Nederlandse cultuur verdwijnt. "Waar het ook wordt uitgezonden, het blijft Nederlandse cultuur. En Sesamstraat is zo bekend bij iedereen, dat iedereen het vast zal weten te vinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl