NOS Nieuws

Meer omzet en gebruikers voor Facebook

Het aantal gebruikers van Facebook blijft groeien. Het sociale netwerk had in september wereldwijd 1,55 miljard gebruikers die minstens een keer per maand op Facebook zaten. Dat is 14 procent meer dan een jaar geleden. In drie maanden tijd kreeg Facebook er 60 miljoen gebruikers bij.

Ter vergelijking: concurrent Twitter heeft grote moeite om nieuwe gebruikers aan zich te binden en kreeg er afgelopen kwartaal slechts 3 miljoen gebruikers bij.

Steeds meer gebruikers facebooken met hun smartphone. Het aantal mobiele gebruikers steeg in een jaar tijd met 23 procent naar 1,39 miljard.

Het bedrijf houdt ook bij hoeveel mensen dagelijks Facebook gebruiken. Dat waren er 1,01 miljard: 17 procent meer dan een jaar geleden.

Hogere omzet

De omzet bedroeg afgelopen kwartaal 4,5 miljard dollar, fors meer dan een jaar eerder (3,2 miljard) en ook meer dan analisten hadden verwacht. Het overgrote deel van de inkomsten van Facebook komt van advertenties.

De kwartaalwinst bedroeg 896 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat 806 miljoen.

Whatsapp en Instagram

Facebook is ook eigenaar van WhatsApp, Instagram en Virtual-Reality-brilmaker Oculus. Het bedrijf heeft niet uitgesplitst hoeveel het met die onderdelen verdient.

Instagram was in Nederland tot voor kort advertentievrij. Eind september kondigde de dienst aan dat gebruikers voortaan ook 'gesponsorde' foto's in hun tijdlijn te zien krijgen.

WhatsApp is nog steeds zonder advertenties. Met WhatsApp wordt geld verdiend doordat een deel van de gebruikers een jaarabonnement moet betalen van 1 dollar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl