Russische onderzoekers bij het wrak van het verongelukte toestel
NOS Nieuws

'Toestel leek technisch in goede staat'

Egyptische technici die de verongelukte Russische Airbus voor vertrek hebben geïnspecteerd, zeggen dat het toestel in goede staat leek. Volgens de controleur maakten ook twee Russische technici deel uit van het controleteam.

Een Russisch tv-station heeft een interview uitgezonden met de vrouw van de co-piloot van het toestel. Daarin vertelde zij dat haar man voor vertrek een dochter aan de lijn had gehad en dat hij in dat gesprek had geklaagd over de slechte technische staat van het vliegtuig.

De Russische veiligheidsorganisatie voor de luchtvaart heeft luchtvaartmaatschappij Kogalimavia/Metrojet bevolen alle toestellen aan de grond te houden en ze grondig te inspecteren. De maatschappij heeft nog zes Airbussen en heeft gezegd de toestellen een voor een te zullen nakijken, maar ze daarna weer in te zetten. De maatschappij ontkent dat er opdracht is gegeven om ze aan de grond te houden.

Bergingswerk

Er zijn meer dan honderd Russische experts en bergingswerkers naar Egypte gestuurd om te zoeken naar lichamen en het vliegtuigwrak te onderzoeken. Egyptische militairen begeleiden de Russische teams in de Sinaïwoestijn, waar Egypte vecht tegen islamitische opstandelingen.

Ook twee Russische ministers hebben de rampplek bezocht, samen met het hoofd van het Russische luchtvaartagentschap.

In Sint-Petersburg hebben honderden mensen bloemen en foto's gelegd bij het vliegveld waar het toestel naartoe onderweg was. Bij de ramp kwamen alle 224 inzittenden om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl