Premier Rutte tijdens het debat over het aftreden van staatssecretaris Manveld ANP

Premier Rutte denkt dat de opvolger bijna hetzelfde takenpakket krijgt als de afgetreden staatssecretaris Mansveld. "Ik verwacht geen grote verandering, maar we blijven zoeken naar balans", zei de premier tijdens het debat over het vertrek van Mansveld.

Enkele oppositiepartijen, zoals D66, CDA en GroenLinks, willen een verandering in de portefeuilleverdeling van de bewindslieden op het ministerie van Infrastructuur en Milieu. "Nergens hangt het zo uit het lood", stelt CDA-Kamerlid Van Helvert.

Water en wegen

Mansveld heeft zich bezig gehouden met het spoor, ProRail, Schiphol, KLM en Air France en daarvoor moest ze vaak naar de Tweede Kamer komen. VVD-minister Schultz doet water en wegen en heeft nu geen lastige politieke dossiers. 

Denkfout

Rutte noemt het een denkfout dat een minister het niet druk heeft als er geen Kamerdebatten zijn of krantenartikelen over verschijnen. "Een onderwerp is niet alleen belangrijk als er veel debatten over zijn of er dagelijks krantenkoppen over verschijnen."

Als de nieuwe staatssecretaris is benoemd zal het takenpakket besproken worden met Schultz. "We houden wel rekening met de kennis en de ervaring van de nieuwe staatssecretaris."

Dijksma

De opvolger van Mansveld is nog niet bekend. De huidige staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma is een veelgenoemde naam. Maar PvdA-leider Samsom wil dit nog niet bevestigen. "Hij wil er nog even over nadenken", aldus NOS-verslaggever Ron Fresen. 

Rutte en Samsom verwachten niet dat het takenpakket veel wordt aangepast

STER reclame