NOS Nieuws

PvdA-leider Samsom looft moedig besluit Mansveld

PvdA-leider Samsom is lovend over het plichtsbesef en de moed van de vandaag opgestapte staatssecretaris Mansveld. "Ze heeft haar werk altijd met enorme inzet en plichtsbesef gedaan", zei Samsom in een korte verklaring. "Vanuit datzelfde plichtsbesef heeft zij vanmiddag besloten af te treden."

Hij waardeert dat Mansveld duidelijk verantwoordelijkheid neemt voor de fouten van haar voorgangers. "Ik heb waardering voor dat moedige besluit."

Geen twijfel

Volgens Samsom heeft de PvdA-top haar vertrek niet afgedwongen. "Er was geen twijfel over dat zij zelf tot deze conclusie is gekomen." Haar vertrek was wel onvermijdelijk, zegt hij.

De PvdA'er noemt haar vertrek "persoonlijk heel jammer". "Ik zal haar erg missen."

Hij benadrukt dat met het vertrek van Mansveld de problemen met de Fyra niet zijn opgelost. "We zullen er als Kamer nog veel over discussiëren."

Premier Rutte zegt het besluit van Mansveld te respecteren. Hij wil niet ingaan op de vraag of hij het terecht vindt dat ze is opgestapt. "Ik respecteer het. Maar het is haar besluit. Zij heeft in het rapport en in de publiciteit daarover aanleiding gezien om dit te doen."

Hij prijst de inzet van Mansveld. "Ze heeft heel veel werk verricht, met heel veel mensen, die ze vandaag ook op een heel gracieuze wijze heeft bedankt."

Ook oppositiepartij GroenLinks benadrukt de structurele problemen op het spoor.

Oppositiepartijen SGP en ChristenUnie hebben respect voor het vertrek van Mansveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl