De medewerkers van het ziekenhuis zijn weer aan het werk Artsen zonder Grenzen

Talibanstrijders die het vuur openden op Amerikaanse strijdkrachten waren het doelwit van de aanval in Kunduz, zegt het Amerikaanse leger. Bij het bombardement werd een ziekenhuis getroffen, waarbij ten minste negentien mensen om het leven kwamen. Veel slachtoffers waren medewerkers van Artsen zonder Grenzen.

Het beoogde doelwit bevond zich volgens het leger niet in het ziekenhuis, maar daar vlak in de buurt. De Amerikanen hebben een onderzoek geopend naar de toedracht van het bombardement.

Medeleven

De Amerikanen helpen het Afghaanse leger in de strijd tegen de Taliban, die eerder deze week grote delen van Kunduz hebben veroverd. 

In een verklaring van de Amerikaanse ambassade in Afghanistan heeft de VS zijn medeleven uitgesproken met de nabestaanden van de slachtoffers. Door de Afghaanse president Ghani werd dat in eerste instantie opgevat als excuses, maar die woorden nam hij later terug.

Het bombardement op het ziekenhuis in Kunduz duurde anderhalf uur. Ook nadat Artsen zonder Grenzen alarm had geslagen bij het Afghaanse en het Amerikaanse leger, ging de aanval door, zegt AzG.

Amerikanen beschieten AzG-ziekenhuis in Kunduz

STER reclame