NOS Nieuws

'Er zaten terroristen in de kliniek van Artsen zonder Grenzen'

'De terroristen verscholen zich in het ziekenhuis'

Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat er terroristen zaten in de kliniek van Artsen zonder Grenzen, die vannacht is aangevallen. Bij de aanval kwamen zeker negentien mensen om en raakten 37 anderen zwaargewond.

"Tien tot vijftien terroristen verschansten zich in het ziekenhuis tijdens de aanval. Die zijn allemaal gedood, maar er zijn ook artsen omgekomen", zegt een woordvoerder. "We doen er alles aan om te zorgen dat de artsen hun werk veilig kunnen doen."

Artsen zonder Grenzen ontkent de opmerkingen van de regeringswoordvoerder.

Patiënten

Volgens het ministerie waren tijdens de aanval tachtig mensen aan het werk in de kliniek. "De vijftien internationale stafleden zijn veilig. Maar helaas zijn er Afghaanse medewerkers omgekomen."

Het ministerie betreurt dat er op het moment van de aanval ook 105 patiënten in het ziekenhuis waren, maar benadrukt dat er terroristen zijn gedood.

Eerder zei het Amerikaanse leger dat de kliniek mogelijk was geraakt bij een aanval op een ander doelwit.

Huis-aan-huis

Het Afghaanse leger voert huis-aan-huis operaties uit in Kunduz op zoek naar Taliban-strijders. "Veel terroristen zijn al gedood, maar we weten dat er zich nog een paar verschuilen."

Het leger gaat voorlopig dan ook nog door met de aanvallen. "Het is een militair gebied op het moment, we gaan door tot we alle terroristen hebben gevonden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl