Scott Walker AFP

De Republikein Scott Walker heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor het presidentschap van de VS. Walker gaf een verklaring waarin hij zei de negatieve toon te betreuren in de Republikeinse campagnestrijd. Hij doelde daarmee waarschijnlijk vooral op de stevige uitspraken van Donald Trump.

Walker riep andere Republikeinse kandidaten op zich ook terug te trekken, zodat er een sterke kandidaat overblijft voor de verkiezingen van 2016. "Ik geloof dat mensen voor iemand willen stemmen en niet tegen iemand", zei Walker. 

"We moeten het niet hebben over hoe slecht dingen zijn, maar over hoe we ze beter kunnen maken voor iedereen. We moeten terug naar de wortels van onze partij."

Peilingen

De 47-jarige gouverneur van Wisconsin stelde zich in juli kandidaat. Aanvankelijk deed Walker het goed in de peilingen. Hij stond begin augustus op 10 procent, maar in de laatste peilingen kreeg hij tussen de 1 en 3 procent van de stemmen.

Walker is niet de eerste Republikein die zich terugtrekt. Anderhalve week geleden gaf Rick Perry het op. Hij deed dat omdat hij niet voldoende geld heeft om zijn campagne voort te zetten.

STER reclame