Scott Walker ontvangt president Obama in Wisconsin
NOS Nieuws

Scott Walker presidentskandidaat voor Republikeinen VS

De gouverneur van Wisconsin, Scott Walker, heeft zich kandidaat gesteld voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Hij is de vijftiende Republikeinse kandidaat. Walker kondigde zijn kandidatuur aan via Twitter. "I'm in", schreef hij.

Walker (47) doet het tot nu toe goed in de peilingen, ook al was hij nog niet officieel kandidaat. Hij staat bekend als union buster, iemand die de vermeende macht van de vakbonden aanpakt. Na zijn aantreden als gouverneur in 2011 kondigde hij flinke bezuinigingen aan, onder meer door cao's voor overheidspersoneel te verbieden.

Spaarpot

In Wisconsin heeft hij onder meer de inkomens- en vennootschapsbelasting verlaagd met bijna 2 miljard dollar, het onzichtbaar dragen van wapens gelegaliseerd en de regels voor abortus aangescherpt.

Walker is meteen gestart met het inzamelen van geld door op Twitter aan te kondigen dat zijn campagnemateriaal vanaf nu te koop is. Hij heeft al een spaarpot van ten minste 20 miljoen dollar.

Walkers grootste concurrent voor de Republikeinse kandidatuur is Jeb Bush, zoon en broer van de twee presidenten Bush. Hij wordt gezien als een grote kanshebber om het op te nemen tegen de Democratische kandidaat. Bij de Democraten gooit Hillary Clinton tot nu toe de hoogste ogen.

Scott Walker en zijn echtgenote Tonette.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl