Trump tijdens het tv-debat van Fox. rechts Megyn Kelly
NOS Nieuws

Fox News eist excuses van Trump na beledigende tweets

De Amerikaanse nieuwszender Fox News eist dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump excuses maakt aan nieuwspresentatrice Megyn Kelly. Trump viel haar op Twitter aan nadat zij van een vakantie was teruggekeerd.

De miljardair twitterde tijdens de eerste uitzending van Kelly's nieuwsprogramma na de zomerstop: "Megyn Kelly heeft waarschijnlijk een verschrikkelijke vakantie gehad. Ze doet het slecht." Ook retweette hij een bericht waarin ze een bimbo, een mokkel, werd genoemd.

Trump reageerde vannacht dat hij wel andere dingen aan zijn hoofd heeft dan verontschuldigingen aanbieden aan Kelly. "Zij moet mij haar excuses aanbieden", aldus Trump.

Trump en Kelly hebben een geschiedenis samen. Kelly was op 6 augustus een van de interviewers in een tv-debat waarin Republikeinse presidentskandidaten met elkaar in discussie gingen.

Trump ergerde zich aan de vragen van Kelly. Tegen CNN zei hij de volgende dag: "Er kwam bloed uit haar ogen en bloed van weet ik veel waar." Veel van de 24 miljoen kijkers vatten dat op als een suggestie van Trump dat Kelly ongesteld was geweest. Trumps belangrijkste adviseur nam na het CNN-interview ontslag.

Kort na het gewraakte tv-debat ging Kelly met vakantie. Fox News zegt dat daar lang geleden al afspraken over waren gemaakt. Maandagavond keerde ze terug op het scherm.

Schimpscheuten

Fox-chef Roger Ailes nam het na Trumps nieuwe schimpscheuten voor zijn sterpresentatrice op: "Megyn Kelly vertegenwoordigt het beste in de Amerikaanse journalistiek".

Een reactie van Trump bleef niet uit: "Hopelijk blijkt in de toekomst dat ik er naast zat en zal zij in staat zijn haar kwaliteiten op te tillen naar een niveau van vakmanschap dat een zender als Fox verdient".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl