Het moederbedrijf Imtech N.V. is sinds 13 augustus failliet
NOS Nieuws

'Investeerders boden 100 miljoen voor Imtech'

Twee weken geleden is door een groep particuliere investeerders geprobeerd geld bij elkaar te krijgen om installatiebedrijf Imtech van de ondergang te redden. Dat schrijft NRC vandaag. Onder leiding van Rolly van Rappard, oprichter van durfinvesteerder CVC, werd op vrijdag 7 augustus bij diverse geldschieters gepolst of ze mee wilden werken aan een reddingsactie.

NRC noemt de namen van Harold Goddijn van navigatiebedrijf TomTom, Peter Visser van Egeria en de familie Pon. Deze laatste twee zouden later uit de failliete boedel delen van Imtech overnemen.

Banken

Het lukt de groep 100 miljoen euro bij elkaar te krijgen voor alle aandelen van de divisies van Imtech, behalve het failliete Duitse deel en het moederbedrijf. De banken zouden 200 miljoen moeten bijdragen en dan zou de groep nog eens voor 50 miljoen euro garant staan om het bedrijf weer op gang te helpen.

De banken haakten al snel af bij dat plan, schrijft de krant. Ook een in allerijl bedacht tweede plan zou geen steun van de banken hebben gekregen. Ze hadden al 700 miljoen euro verloren aan Imtech en zagen niet niet zitten om nog meer geld in het bedrijf te steken.

Wat doet Imtech?

Faillissement

Na dagen en nachten doorrekenen en onderhandelen moesten de investeerders de handdoek in de ring gooien, schrijft NRC. Het lukte niet om Imtech als geheel en daarmee een groot deel van de werkgelegenheid te redden. Dinsdag 11 augustus vroeg het bedrijf surseance van betaling; twee dagen later volgde het faillissement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl