FNV Metaal bij een demonstratie ANP

Vakbond FNV Metaal hoopt dat installatiebedrijf Imtech een doorstart kan maken. Het bedrijf vroeg vanochtend uitstel van betaling aan, omdat het in acute geldnood verkeert. 

"Het is vreselijk voor de werknemers van Imtech en hun gezin om dit te horen", zegt vakbondsbestuurder Jan Meeder. Zelf werd hij niet door het nieuws verrast. In het NOS Radio 1 Journaal zei hij dat uitstel van betaling tot de scenario's behoorde.

De Nederlandse tak van Imtech blijft voorlopig zo goed mogelijk doordraaien, aldus Meeder. "Ik hoop op een doorstart, want dat betekent werkgelegenheid voor de meeste mensen. Maar het is logisch dat mensen zich zorgen maken over de toekomst, of ze hun loon doorbetaald krijgen."

Werknemers mee

Er is een bewindvoerder aangesteld die gaat kijken in of een doorstart mogelijk is. Meeder hoopt dat er uiteindelijk geen banen verloren hoeven gaan. "De inzet is om iedereen mee te laten gaan, mee naar een koper."

Volgens de FNV-bestuurder functioneert Imtech als technisch dienstverlener goed, maar is het management de gevolgen van fraude niet te boven gekomen. "Op een een of andere manier heeft de raad van bestuur er niet niet voor kunnen zorgen om dat achter zich te laten", zegt Meeder. "Het is zuur voor de mensen die zulke goede producten en diensten afleveren. Ik hoop dat er voldoende kandidaten zijn om Imtech over te nemen."

STER reclame