Personeel bij Imtech Marine in Rotterdam, gisteren
NOS Nieuws

Rotterdamse rechtbank verklaart Imtech failliet

Installatiebedrijf Imtech is officieel failliet verklaard door de rechtbank van Rotterdam. Van de 22.000 banen blijven er in ieder geval 7300 behouden, waarvan 1300 in Nederland. Het is nog onduidelijk of het salaris van de medewerkers wordt doorbetaald.

Ondertussen gaat het werk wel gewoon door. Of het faillissement gevolgen heeft voor grote projecten zoals de Noord-Zuidlijn is niet bekend. "We doen geen uitspraken over individuele projecten, maar alle activiteiten worden zo veel mogelijk doorgezet", laat oud-bestuursvoorzitter Van de Aast weten.

Delen verkocht

Imtech Marine is direct nadat het faillissement was uitgesproken, verkocht. Dat deel wordt overgedragen aan auto-importeur en handelsonderneming Pon Holdings en investeringsmaatschappij Parcom Capital.

"De overname is in lijn met de positieve ontwikkelingen die reeds in gang zijn gezet binnen Imtech Marine en zal de groei van onze activiteiten ondersteunen en versnellen", zegt René ten Brinke, directeur van Imtech Marine.

Ook Imtech Nordic is zo goed als verkocht. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium. Nordic was het onderdeel van Imtech dat de meeste winst maakte.

Gunstig

Curator Jeroen Princen is tevreden over de snelle vooruitgang. "Wij zijn van mening dat deze stap, in het licht van de huidige omstandigheden en de vereiste urgentie, gunstig is voor alle stakeholders, met inbegrip van klanten, leveranciers en medewerkers van de betreffende Imtech-divisies."

Deze stap is gezien de urgentie gunstig voor alle stakeholders, klanten, leveranciers en medewerkers.

Curator Imtech

De curatoren proberen ook voor de andere delen van het bedrijf nieuwe kopers te vinden, zodat zoveel mogelijk medewerkers hun baan kunnen houden. Ze zijn in overleg met mogelijke kopers voor de onderdelen van Traffic & Infra, Imtech Spanje, België en Imtech UK/Ierland. "Ook voor Nederlandse onderdelen van Imtech is inmiddels veel interesse getoond", laten de curatoren weten.

Handel stil

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legde vanochtend al de handel in aandelen Imtech op de beurs stil. Het bedrijf vroeg dinsdag uitstel van betaling aan, omdat het in financiële problemen verkeerde.

Het bedrijf kwam in zware problemen toen de banken geen nieuw geld in het noodlijdende bedrijf wilden steken. Imtech kampte met schandalen uit het verleden, onder meer door een grote fraude bij een pretpark in Polen. Dat kostte Imtech Duitsland onder meer de kop. Dat onderdeel vroeg vorige week al faillissement aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl