ANP

Visser & Smit Bouw, een dochter van bouwbedrijf VolkerWessels, neemt de werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn van Imtech over als dat bedrijf failliet gaat. Een woordvoerder van VolkerWessels bevestigt berichten hierover uit het Financieele Dagblad.

Imtech, dat gisteren uitstel van betaling kreeg, bouwt met Visser & Smit Bouw in de bouwcombinatie Via Noord/Zuidlijn aan het project. Beide bedrijven zijn contractueel verplicht het werk voort te zetten als een van de partijen failliet gaat. "Mocht Imtech failliet gaan, dan heeft dat uiteraard consequenties voor dit project, maar we houden ons aan het contract", zegt een woordvoerder van VolkerWessels.

"Ik zie dit vooral als een positief signaal aan de leveranciers. Wat er ook gebeurt, het werk gaat door’, zegt woordvoerder Raymond Schra van de Noord/Zuidlijn. Gisteren zei Schra dat de problemen bij Imtech hoe dan ook gevolgen zullen hebben voor de planning of de kosten. "Er zit veel specialistische kennis bij Imtech, die je niet zomaar kan vervangen." 

De Amsterdamse wethouder Pieter Litjens zei gisteren dat een faillissement van Imtech waarschijnlijk is en dat hij hoopt op een doorstart.

Er werken tachtig mensen van Imtech aan de metrolijn. Imtech liet gisteren weten dat de werkzaamheden gewoon doorgaan. De Noord/Zuidlijn moet eind 2017 klaar zijn. Het project zou volgens de oorspronkelijke planning al in 2011 zijn opgeleverd, maar onder meer door verzakking van een aantal panden liep het forse vertraging op.

STER reclame