De teloorgang van Imtech

Technisch dienstverlener Imtech vraagt uitstel van betaling aan. Het bedrijf is in zware problemen gekomen doordat de banken geen nieuw geld in het noodlijdende bedrijf willen steken. De rechtbank van Rotterdam heeft bewindvoerders aangesteld.

"Het is teleurstellend dat na alle inspanningen van alle mensen het niet mogelijk is gebleken om dit te voorkomen" zeggen bestuursvoorzitter Gerard van de Aast en president-commissaris Frans Cremers in het persbericht. "Uitstel van betaling moet de kansen vergroten om belangrijke delen van de Imtech Groep voort te zetten in het belang van de aandeelhouders en van de werknemers."

Bij uitstel van betaling of surseance geniet het bedrijf rechtsbescherming tegen onder meer schuldeisers. Met schuldeisers en financiers wordt onderhandeld over een regeling en wordt gewerkt aan de redding van het bedrijf of een doorstart. Als dat niet lukt volgt alsnog een faillissement.

Bij Imtech werken wereldwijd 22.000 mensen, waarvan in Nederland bij alle onderdelen ongeveer 4500.

42 cent

Vorige week werd surseance van betaling aangevraagd voor de Duitse dochter die werd 'losgeknipt' uit het Imtech-concern. Imtech had door tegenvallers nieuw en meer geld nodig, maar de banken wilden geen 75 miljoen euro op tafel leggen. 

De voorbije twee weken is de aandelenkoers hard onderuit gegaan. Het aandeel verloor 90 procent van zijn waarde en is nog maar 42 cent waard.

Op de aankondiging van de surseance opende het aandeel Imtech bijna 40 procent lager op 26 cent.

STER reclame