NOS Nieuws

Spies: situatie ter plekke is gruwelijk

Burgemeester Spies: dit doet heel veel pijn

Burgemeester Spies van Alphen aan den Rijn heeft vanochtend een bezoek gebracht aan de plek waar gisteren twee hijskranen op huizen vielen. "De situatie ter plekke is gruwelijk. Het doet pijn om dit te zien. Pas als je er met je neus bovenop staat, realiseer je je de omvang", zei Spies tegen journalisten.

"Het is heel bijzonder dat er geen gewonden zijn", zei ze verder. De burgemeester heeft met bewoners gesproken.

Onduidelijk is nog wie de ravage gaat opruimen. Spies wilde niet reageren op geruchten dat de aannemer die verantwoordelijk was voor de klus van gisteren dat gaat doen. "Dat zijn allemaal speculaties die ik naar het rijk der fabelen verwijs", zei ze.

Prioriteit

Volgens de burgemeester is het cruciaal dat precies duidelijk wordt wat de oorzaak van het ongeluk is. "Maar onze eerste prioriteit is nu dat we ervoor zorgen dat bewoners terug naar huis kunnen."

Op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen mensen een formulier downloaden om schade te melden. De gemeente wil zo een volledig beeld krijgen van de aard en omvang van de schade. Het formulier betekent niet dat de gemeente bij voorbaat aansprakelijk is voor de schade of verplicht is om een tegemoetkoming in de schade te betalen, staat op de website.

Schuldvraag houdt omwonenden niet bezig

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl