De kranen en het brugdeel vielen op een aantal panden in Alphen aan den Rijn
NOS Nieuws

Betrokken bedrijven geven verklaring over ongeluk Alphen

Twee bedrijven die betrokken waren bij de renovatie van de Julianabrug in Alphen aan den Rijn hebben een verklaring uitgegeven. Beide bedrijven schrijven een dag na het ongeluk dat zij "zeer ontdaan zijn door deze afschuwelijke gebeurtenis".

Het zijn Peinemann Holding, die de bouwkranen en kraanmachinisten leverde, en BSB Staalbouw, dat verantwoordelijk is voor de constructie van het brugdeel. Ze benadrukken dat er nog veel onbekend is.

"Op dit moment kunnen wij nog niets zeggen over de oorzaak, de onderzoeken zijn in volle gang", schrijven beide bedrijven. Volgens Peinemann Holding werkten de betrokken kraanmachinisten al jaren bij het bedrijf.

Mourik

Een derde firma die betrokken was bij het ongeluk in Alphen aan den Rijn, bouwbedrijf Mourik, liet eerder weten dat ze vanmiddag met een verklaring komt. Het management en de directie van Mourik zijn na het ongeval direct teruggekeerd van vakantie.

Volgens specialisten zijn er grote fouten gemaakt bij het plaatsen van de Julianabrug in Alphen aan den Rijn. Daardoor kon het gebeuren dat twee bouwkranen en een groot brugdeel omvielen en op vier panden terechtkwamen.

Kraan valt op huizen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl