NOS Wielrennen

Armstrong: sorry Froome, het is mijn fout

Lance Armstrong zegt dat het zijn schuld is dat Chris Froome deze Tour de France zoveel vragen over doping moet beantwoorden. "Daar voel ik me rot over", aldus de Amerikaan tegenover Sky Sports.

Armstrong kwam gisteravond aan in Frankrijk voor zijn veelbesproken deelname aan One Day Ahead, een inzamelingsrace voor leukemie door één dag voor de profs alle Tour-etappes te rijden.

Ook hij ziet dat Froome's dominantie in de Tour groot is en dat de geletruidrager daardoor in verband wordt gebracht met doping. "Ik weet hoe het is", zegt Armstrong. "En als ik eerlijk ben, is dat voor een groot deel mijn fout."​

"Dat is er weer zo een"

Armstrong gaat verder: "Veel mensen stellen die vraag (over doping, red.). Ze zien zijn stijl, zijn dominantie, zijn cadans en dan denken ze: dat is er weer zo een. Daar voel ik me rot over, dat is niet eerlijk. De winnaar van de Tour in 2015 moet geen vragen krijgen over de winnaar van tien, vijftien jaar geleden.

Armstrong stelt een zwak voor Froome te hebben, maar hij leek gisteren zelf op Twitter ook zijn twijfels te hebben bij de prestaties van Froome. "Froome/Porte en Sky zijn duidelijk erg sterk. Te sterk om schoon te zijn? Vraag mij niets, ik weet niets", luidde zijn tweet.

Vergrootglas

De 43-jarige Texaan stelt dat hij daarmee slechts antwoord gaf op vragen van zijn volgers en dat hij ervan baalt dat zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd zijn.

"Alles wat ik over een wielerwedstrijd zeg, dat wordt onder een vergrootglas gehouden en er worden vraagtekens bij gezet. Ik kreeg vragen op Twitter en mijn bericht dat ik daar geen antwoord op heb, wordt vertaald naar: die jongens zijn schuldig. Dat is wel het laatste wat ik wil."

Armstrong fan van Van Garderen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl