NOS Nieuws

Griekse premier Tsipras verwacht oplossing schuldencrisis

De Griekse premier Tsipras blijft optimistisch over de economische situatie in zijn land. Hij verwacht dat er voor de schuldencrisis een oplossing komt die de Griekse economie weer uit het slop trekt en binnen de eurozone houdt.

Tsipras verwelkomt de extra Eurotop voor maandag ter voorkoming van een Grieks bankroet. "De top is een positieve ontwikkeling op de weg naar een akkoord", liet de premier in een verklaring weten. "Iedereen die inzet op een crisis en op horrorscenario's krijgt ongelijk."

Het overleg gisteren in Luxemburg tussen de Eurogroep en Griekenland leverde zoals verwacht geen akkoord op. Griekenland heeft te weinig vooruitgang geboekt, zei Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem.

Maandag komen de regeringsleiders bijeen op een extra Eurotop. Volgens Dijsselbloem is er nog geen overeenkomst in zicht. "De bal ligt helemaal bij Griekenland. Voor een akkoord is er nog een paar dagen tijd."

Later vandaag ​overlegt de Europese Centrale Bank nog over de situatie bij de Griekse banken. Mogelijk wordt er nog meer geld gereserveerd om de Griekse banken van voldoende contanten te voorzien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl