NOS Nieuws

Man geliquideerd in Zaandamse woonwijk

 • Ooggetuige / Dichtbij.nl
  Een ooggetuige heeft een foto gemaakt van iemand, in het zwart gekleed en met een muts op, die met een kalasjnikov op iemand afloopt die op de grond ligt
 • ANP
  De straat waar iemand werd doodgeschoten
 • Marc Hamer / NOS
  De politie doet onderzoek naar de schietpartij
 • NOS
  Het slachtoffer zou een bekende crimineel zijn

In een Zaandamse woonwijk is even voor 12.30 uur een man op straat doodgeschoten. Dat gebeurde in de J. Kruijverstraat. Een buurtbewoner heeft tien tot vijftien schoten gehoord. Een ooggetuige heeft een foto gemaakt van een in het zwart gekleed man met een muts die met een kalasjnikov op iemand afloopt die op de grond ligt.

De politie zegt dat getuigen vier of vijf verdachten hebben gezien die in een bruin busje wegreden. Op Twitter vraagt de politie mensen die het busje ook hebben gezien zich te melden.

Liquidatie in woonwijk Zaandam

Het slachtoffer is de 43-jarige Amsterdamse crimineel Lucas Boom. Hij is in België veroordeeld voor een drugsdelict. Ook was hij verdachte in het onderzoek naar het voorbereiden van een moordaanslag op een lid van Satudarah, in 2011. Die zaak werd geseponeerd. Het is onbekend wat de aanleiding was voor de schietpartij.

Vlak bij de plek van de schietpartij staan twee basisscholen. Verschillende kinderen zouden het hebben zien gebeuren. "Ze kwamen met z'n vieren op de vader van Max aanrennen en hebben geschoten", zei een van de kinderen tegen verslaggever Marc Hamer.

De dode ligt nog op het wegdek en de straat is afgezet. Er is veel politie aanwezig.

De gemeente Zaanstad heeft een telefoonnummer opengesteld voor omwonenden en ouders van leerlingen van de twee basisscholen. De kinderen mogen alleen naar huis als ze door hun ouders worden opgehaald. Voor hen is slachtofferhulp geregeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl