Mo Farah
NOS Sport

Onderzoek naar medische gegevens Farah

De Britse atletiekbond heeft een onafhankelijke instantie opdracht gegeven de medische gegevens van tweevoudig olympisch kampioen Mo Farah nader te onderzoeken. Aanleiding is diens Amerikaanse coach Alberto Salazar, die ervan wordt beschuldigd atleten te hebben aangezet tot dopinggebruik.

Volgens Ed Warner, de voorzitter van UK Athletics, zal er worden gekeken naar "bloedwaarden, voedingssupplementen en alles wat met zijn medische begeleiding te maken heeft. We moeten zeker zijn dat er niets is wat we niet hebben gezien of waarvan we ons niet bewust waren".

Farah, olympisch kampioen op de 5.000 en 10.000 meter, is de belangrijkste atleet in groep die voormalig marathontopper Salazar onder zijn hoede heeft. Hoewel de Britse baanatleet in de onschuld van zijn coach gelooft en er ook geen aanwijzingen zijn dat hijzelf iets verkeerds zou hebben gedaan, liet Farah de Diamond League-wedstrijden van afgelopen weekeinde in Birmingham schieten. Hij verklaarde naar de Verenigde Staten af te reizen om "te zoeken naar antwoorden op mijn vragen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl