Mo Farah zou in actie komen op de 1.500 meter, maar heeft zich afgemeld
NOS Sport

Farah loopt niet in Birmingham

Mo Farah heeft zich afgemeld voor de 1.500 meter bij de Diamond League-wedstrijd in Birmingham. De Britse atleet is te gestresst nadat zijn coach Alberto Salazar deze week in opspraak kwam.

"Dit was een stressvolle week en dat heeft veel van me gevraagd", zegt Farah in een verklaring. "Ik kon me daardoor niet goed voorbereiden en concentreren op de race. Ik voel me emotioneel en fysiek uitgeput."

Als het klopt dan is hij te ver gegaan en ben ik de eerste die bij hem weggaat.

Mo Farah over zijn coach Alberto Salazar

Testosteron

De BBC kwam deze week met een documentaire over Salazar waarin de atletiekcoach ervan wordt beschuldigd dat hij in het verleden heeft geëxperimenteerd met het prestatiebevorderend hormoon testosteron.

Farah wordt zelf niet verdacht en is vooralsnog niet van plan om de samenwerking met Salazar te verbreken, maar wil zich nu voorbereiden op de WK in Peking. "We nemen de beschuldigingen serieus en we verwachten snel een reactie van hem", zegt Farah. "Als het klopt dan is hij te ver gegaan en ben ik de eerste die bij hem weggaat."

De 32-jarige atleet veroverde goud op de 5.000 en 10.000 meter bij de Olympische Spelen in 2012, de WK in 2013 en de EK in 2014.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl