Alberto Salazar moedigt Mo Farah aan bij de Diamond League
NOS Sport

Britse atletiekbond steunt coach Salazar

De Britse atletiekbond maakt zich vooralsnog geen zorgen over de in opspraak geraakte Amerikaanse coach Alberto Salazar, die onder andere topatleet Mo Farah onder zijn hoede heeft. Dat verklaart de bond zaterdag naar aanleiding van een documentaire van de BBC.

In het programma werd de atletiekcoach ervan beschuldigd dat hij in het verleden heeft geëxperimenteerd met het prestatiebevorderend hormoon testosteron.

Niks te verbergen

Mo Farah veroverde goud op de 5.000 en 10.000 meter bij de Olympische Spelen in 2012, de WK in 2013 en de EK in 2014. De atleet wordt zelf niet verdacht en is vooralsnog niet van plan om de samenwerking met Salazar te verbreken.

"We nemen de beschuldigingen serieus en we verwachten snel een reactie van hem", zegt Farah. "Als het klopt dan is hij te ver gegaan en ben ik de eerste die bij hem weggaat. Het gaat ook om mijn reputatie."

De atleet is ook bereid om al zijn relevante gegevens beschikbaar te stellen aan de autoriteiten. "Ik heb niks te verbergen en ik wil ook weten wat er aan de hand is."

Maatregelen

Volgens de atletiekbond moeten de beschuldigingen eerst door een onafhankelijke dopinginstantie worden onderzocht. "We herhalen onze oproep aan dopingonderzoekers en vragen of zij hun bevindingen met ons willen delen zodat we de juiste maatregelen kunnen nemen", aldus de verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl