Camiel Eurlings bij de Fyra-enquête ANP

Voormalig KLM-topman en oud-minister Camiel Eurlings heeft een nieuwe baan als bestuurder bij creditcardmaatschappij American Express. Dat maakte hij bekend op de netwerksite LinkedIn. Eurlings schrijft dat hij al sinds januari in dienst is van het bedrijf, maar dat was nog niet algemeen bekend.

American Express heeft een overeenkomst met KLM. Reizigers kunnen voordelig gebruik maken van de Express Card Flying Blue.

Eurlings vertrok in oktober 2014 bij KLM. Er was kritiek op zijn functioneren als president-directeur. Hij zou de Nederlandse belangen binnen het Frans-Nederlandse concern KLM-Air France niet goed hebben verdedigd. 

Eurlings verscheen vorige week als oud-verkeersminister voor de parlementaire enquêtecommissie Fyra. Hij zei toen dat hij jarenlang geen informatie kreeg van de NS over de slechte financiële situatie van de hogesnelheidslijn en de Fyra. 

Privéleven

Eurlings is CDA-lid. Hij was minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet-Balkenende IV (2007 - 2010) en werd destijds gezien als de nieuwe partijleider. Maar hij vertrok na zijn ministerschap onverwachts uit de politiek, omdat hij meer tijd wilde hebben voor zijn privéleven. Niet lang daarna ging hij naar KLM. 

NOS

STER reclame