NOS NieuwsAangepast

Camiel Eurlings directeur bij KLM

Oud-minister Camiel Eurlings gaat naar de KLM. Hij wordt directeur bij de luchtvaartmaatschappij, waar hij een deel van de taken van president-directeur Hartman overneemt.

Vorig jaar juni gingen ook al geruchten dat Eurlings naar de KLM zou overstappen, maar hij zei toen dat hij pas later de knoop zou doorhakken. Eurlings laat weten dat hij verscheidene aanbiedingen heeft gehad, maar dat hij "vol overtuiging heeft gekozen voor KLM, onze nationale trots".

Privéleven

Eurlings was minister van Verkeer en Waterstaat in het vorige kabinet. Hij stapte daarna uit de politiek, omdat hij meer tijd wilde hebben voor zijn privéleven. Eerder was hij lid van de Tweede Kamer voor het CDA, lid van het Europees Parlement en gemeenteraadslid in Valkenburg.

In zijn nieuwe baan gaat Eurlings zich richten op de vrachtdivisie van Air France-KLM. "Mijn verantwoordelijkheid voor vracht brengt me als logistiek ingenieur terug bij mijn vakgebied. Een inhoudelijk prachtige baan, waarbij ook mijn privétijd beter planbaar is."

Behalve Camiel Eurlings wordt ook Erik Varwijk directeur bij KLM, naast president-directeur Peter Hartman en financieel directeur Frédéric Gagey.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl