1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Voetbal

Van Praag wacht met commentaar op opgepakte FIFA-officials

Michael van Praag wil nog niet reageren op het nieuws over de arrestatie van FIFA-bestuurders in Zürich. "Ik moet alles eerst eens lezen. Ik geef nu geen commentaar", laat de voormalige opponent van Sepp Blatter in de strijd om het FIFA-voorzitterschap aan de NOS weten.

De KNVB zelf laat via een persvoorlichter weten geschokt te zijn door het nieuws. De bond wacht nog op een formele bevestiging en zal dan met een reactie komen.

De Zwitserse politie pakte vanochtend enkele FIFA-officials op in Zürich. Zwitserland wil hen uitleveren aan de VS, waar ze worden verdacht van corruptie. Vrijdag wordt er in Zürich een nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond gekozen. Van Praag zelf is op dit moment nog niet in Zwitserland. Hij verblijft in Warschau.

Geloofwaardigheid

Michael van Praag trok vorige week zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de FIFA in. De KNVB-voorzitter besloot ruimte te maken voor de enige overgebleven tegenkandidaat van Blatter, Ali bin Al-Hussein, om de krachten te bundelen tegen de Zwitser.

Van Praag heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zijn voornaamste doel is dat Blatter niet herkozen wordt. Daarom had hij zich ook voor één ambtstermijn beschikbaar gesteld. "De FIFA heeft al zijn geloofwaardigheid verloren", zei hij tijdens zijn campagne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl