Michael van Praag
NOS Voetbal

Van Praag trekt zich terug als kandidaat

Michael van Praag trekt zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de FIFA in. De KNVB-voorzitter stelt dat hij "na uitvoerig beraad met de verschillende betrokkenen en stakeholders" heeft besloten ruimte te maken voor Ali bin Al-Hussein.

Van Praag geeft vanavond op een persconferentie in Amsterdam een toelichting op zijn besluit. Ali bin Al-Hussein is daar ook bij aanwezig. De persconferentie is vanaf 20.00 uur live te volgen op NOS.nl. De FIFA-verkiezing is volgende week vrijdag.

Krachten bundelen

De Jordaanse prins vergaarde de afgelopen maanden meer steun onder de 209 bij de wereldvoetbalbond aangesloten landen. Om de krachten te bundelen tegen Sepp Blatter, kan ook Luis Figo de strijd staken, maar daarover laat de Portugees zich niet uit.

Als Figo zich ook terugtrekt, is Bin Al-Hussein de enig overgebleven rivaal van Blatter, die voor een vijfde termijn gaat.

  • ANP
    Michael van Praag was gisteravond in Almere aanwezig bij de oefeninterland tussen Curaçao en Suriname

Eén doel

Vorige week nog bespraken Van Praag, Bin Al-Hussein en Figo tijdens een geheime ontmoeting in Zwitserland hun kansen. Het trio reisde de afgelopen vier maanden de hele wereld over om de verschillende bondsvoorzitters van hun programma te overtuigen.

Van Praag voornaamste doel was en is dat Blatter niet herkozen wordt. Daarom had hij zich ook voor één ambtstermijn beschikbaar gesteld. "De FIFA heeft al zijn geloofwaardigheid verloren", zei hij tijdens zijn campagne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl