NOS Nieuws

Van der Steur: grote zorg om gevaar voor onschuldige burgers

Van der Steur: grote zorg om gevaar voor onschuldige burgers

Minister Van der Steur is zeer bezorgd over het gevaar dat burgers lopen door afrekeningen in het criminele circuit in Amsterdam. Afgelopen nacht is in Amsterdam-West een man naast zijn auto doodgeschoten door twee gewapende schutters. Een supermarkt, twee banken, een geparkeerde auto en een passerende tram werden door kogels getroffen.

"Het is onacceptabel. Wat er gebeurt, is levensgevaarlijk voor onschuldige burgers", zegt de minister van Justitie. Volgens Van der Steur doen politie en justitie genoeg om de Amsterdamse onderwereld aan te pakken. Zijn voorganger, minister Opstelten, heeft politieagenten uit andere korpsen naar Amsterdam gehaald. "Alles wat nodig is, hebben wij ingezet."

Het is een groot punt van zorg als het voor onschuldige burgers steeds gevaarlijker wordt.

Van der Steur, minister van Justitie

Het aanpakken van de Amsterdamse criminelen is voor justitie niet eenvoudig, omdat criminelen volgens Van der Steur "niet te koop lopen" met hun informatie.

Bankgebouw

Volgens Van der Steur zijn de "wildwesttaferelen" niet nieuw en daarom is al extra politie ingezet. "Maar u kunt zich goed voorstellen dat als een tram en een bankgebouw worden geraakt door kogels, dat ik me daar grote zorgen over maak."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl