ANP
NOS Nieuws

Slachtoffer Amsterdam (25) is bekende van de politie

De man die afgelopen nacht werd doodgeschoten in Amsterdam-West is een 25-jarige man uit Zaandam, die bekend is bij de politie. De man werd naast zijn auto in de De Clercqstraat dodelijk getroffen.

Zijn auto stond bij een waterpijpcafé waar volgens ooggetuigen een schietpartij plaatsvond. Twee gewapende schutters zouden in het café naar iemand op zoek zijn geweest. Ze zouden daarna al schietend naar buiten zijn gevlucht en gingen ervandoor op een donkerkleurige motorscooter met drie wielen.

De politie zoekt ook naar een man die volgens omstanders naast het slachtoffer in de auto zat. De daders staan op beelden van een politiecamera, maar de twee zijn door hun geblindeerde helmen onherkenbaar.

Politie
De vermoedelijke daders gingen er op een scooter vandoor

Naar binnen

De schutters hebben veel kogels afgevuurd, zegt de politie. Ook een supermarkt, twee banken, een geparkeerde auto en een passerende tram werden getroffen.

Het forensisch onderzoek voor het café op straat is vrijwel afgerond. Iets voor het middaguur is het lichaam van het slachtoffer, dat buiten onder een witte tent lag, weggehaald. De rest van de dag zijn de rechercheurs aan het werk in het waterpijpcafé zelf.

De politie wil in deze zaak nog niet spreken van een liquidatie.

De politie over de schietpartij in Amsterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl