In Brussel arriveren donderdag veel Nederlanders en Belgen vanuit Nepal
NOS Nieuws

Nog 65 Nederlanders Nepal niet gelokaliseerd

De Nederlandse autoriteiten zoeken nog contact met 65 mensen die mogelijk nog in Nepal zijn. Gisteren meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken dat er nog geen contact was geweest met 150 Nederlanders.

Minister Koenders zei gisteren al dat hij verwachtte dat het aantal snel zou dalen. Een deel van de Nederlandse toeristen heeft mogelijk al een commerciële vlucht terug naar Nederland genomen zonder de autoriteiten in te lichten. Het ministerie roept die mensen op zich te melden.

Het ministerie helpt Nederlanders om vanuit de buitengebieden naar hoofdstad Kathmandu te komen. Soms lukt dat over de weg, in andere gevallen worden helikopters ingezet.

920 Nederlanders

Volgens het ministerie waren er op het moment van de aardbeving 920 Nederlanders in Nepal. Het ministerie baseert zich op informatie van reisbureaus, familieleden en vrienden van de reizigers. 855 Nederlanders zijn inmiddels gelokaliseerd.

SOS International heeft volgens een woordvoerder inmiddels contact gehad met alle 600 Nederlanders die de organisatie zocht. De hulporganisatie lokaliseert mensen met een reisverzekering. Hun lijst verschilt daarom van die van het ministerie, waarop bijvoorbeeld ook Nederlanders staan die in Nepal wonen.

Chartervlucht

Vanochtend is er een chartervlucht uit Kathmandu geland in Rotterdam met 77 Nederlanders aan boord.

Bij de aardbeving is een Duitse vrouw uit Kerkrade omgekomen. Haar man en dochter zijn inmiddels weer in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl