Nepalese soldaten staan naast een ingestort gebouw in het centrum van Kathmandu
NOS Nieuws

'Geen hoop meer op overlevenden Nepal'

De Nepalese regering denkt dat er geen overlevenden meer worden gevonden na de verwoestende aardbeving van een week geleden. Dat zei een woordvoerder van de regering tegen het Franse persbureau AFP.

In de Nepalese hoofdstad Kathmandu ziet correspondent Joeri Boom ook de tekenen dat er geen hoop meer is op overlevenden. "Er wordt niet meer wanhopig gezocht naar overlevenden. Het puinruimen is begonnen."

Ook op het beroemde Durbar Plein in het centrum van de stad is begonnen met opruimen. "Dat gebeurt voorzichtig en gestructureerd. De brokstukken worden over het plein een voor een doorgegeven, geadministreerd en opgeslagen. De hoop is dat de historische tempels weer kunnen worden opgebouwd."

Helikopters

Er zijn meer dan 6600 doden geteld en nog altijd wordt verwacht dat dat aantal oploopt. Meer dan 14.000 mensen raakten gewond.

Nog steeds zijn niet alle gebieden in Nepal bereikt, zegt Boom. "Daar heb je helikopters voor nodig, en er zijn er maar zo'n twintig. China en India zullen wel meer luchtcapaciteit leveren, maar dat gaat allemaal niet zo snel. De helikopters zijn voortdurend in gebruik, voor noodhulp, maar ook om gewonden te evacueren naar ziekenhuizen buiten Nepal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl