Joop Munsterman gaf Alfred Schreuder als beginnend trainer een vorstelijk contract
NOS Voetbal

Commissarissen Twente: Munsterman heeft ons zwaar besodemieterd

Joop Munsterman heeft zijn mede-commissarissen bij FC Twente "zwaar besodemieterd". Dat stelt commissaris Joop de Winter in het dagblad TC Tubantia. Munsterman stapte op 1 april vervroegd op als voorzitter. Dat blijkt onder druk van de commissarissen te zijn gebeurd.

"Ik ben ontzettend teleurgesteld in Joop Munsterman", zegt Hennie ten Hag, een andere commissaris. "Als je met elkaar in een bestuur zit, moet vertrouwen de basis zijn. Dat vertrouwen heeft hij zwaar beschaamd. Ik had er slapeloze nachten van."

"Ik heb geen zin de zwartepiet te krijgen voor iets waarvoor ik me niet verantwoordelijk voel. Joop heeft ons in zijn functie van directeur verkeerd geïnformeerd over de financiële situatie van de club en ons daarmee allemaal op het verkeerde been gezet.”

Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde. Voor het maken van die afspraak had Munsterman helemaal geen mandaat!

Joop de Winter over de contractverlenging van Alfred Schreuder

Contract van Schreuder wel geldig?

Munsterman blijkt veel informatie achter te hebben gehouden voor de raad van commissarissen. "Uit elke lade in De Grolsch Veste komt nu een door Joop gemaakte afspraak of overeenkomst tevoorschijn waarvan wij niets wisten”, zegt De Winter.

Een van die afspraken is de contractverlenging van trainer Alfred Schreuder tot 2019. Daar waren de commissarissen niet van op de hoogte. Het was een mondeling akkoord met Munsterman. Het salaris voor de beginnend trainer, die nu onder vuur ligt: ongeveer acht ton per seizoen.

De Winter: "Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde. Voor het maken van die afspraak had Munsterman helemaal geen mandaat! Volgens de statuten van de club is voor zo’n ingrijpend besluit goedkeuring van de rvc nodig. Die goedkeuring is er niet en een getekend contract met Schreuder is er evenmin."

Aldo van der Laan en Joop Munsterman

Van der Laan wist het wel

De vraag is nu in hoeverre de contractverlenging van de coach rechtsgeldig is. Een mondelinge afspraak is een akkoord, maar belangrijke uitgaven van de club dienden gefiatteerd te worden door de rvc.

Aldo van der Laan, de nieuwe voorzitter, was wel op de hoogte van het akkoord met Schreuder. "Op een gegeven moment heeft Joop mij erover verteld", reageert Van der Laan.

Drie punten aftrek

Munsterman kondigde in januari tijdens de nieuwsjaarsreceptie zijn afscheid aan. Kort daarna kwamen grote financiële problemen van FC Twente aan het licht. De club werd zelfs door de KNVB bestraft met drie punten aftrek, omdat het de financiën niet op orde heeft.

Twente-directeur Gerald van den Belt liet dinsdag weten dat de club mogelijk nog een keer drie punten in mindering krijgt, omdat de financiën nog altijd niet op orde zijn.

Munsterman had begin maart nog laten weten pas na dit seizoen officieel terug te treden bij Twente, maar dat werd dus 1 april.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl