ANP Pro Shots
NOS Voetbal

FC Twente verwacht weer puntenaftrek

FC Twente dreigt opnieuw drie punten in mindering te krijgen. De straf hangt de club boven het hoofd omdat de financiën nog altijd niet op orde zijn. "Ik hou er rekening mee dat die straf er komt", zei Twente-directeur Gerald van den Belt in NOS Langs de Lijn.

In maart werd Twente om dezelfde reden ook al gestraft met drie punten in mindering. Komende week krijgt FC Twente te horen of dat dit seizoen voor de tweede keer gaat gebeuren. "We hebben te veel geld uitgegeven. Ons plan van aanpak is te ambitieus geweest. Daardoor zijn we in korte tijd gesanctioneerd door de licentiecommissie. We zijn nu een nieuw plan van aanpak aan het schrijven."

Wedstrijd niet gezien

Tekenend voor de situatie bij FC Twente is dat Van den Belt de halve finale tegen PEC Zwolle nauwelijks heeft meegekregen. De directeur was wel in het stadion, maar zat op kantoor in een poging om de nijpende situatie van de club te redden.

FC Twente gaat in de volle breedte van de club bezuinigingen, ook in de technische staf, maar er komt volgend seizoen wel een technisch directeur. "Die hebben we wel begroot ja", bevestigt Van den Belt. "Juist nu we creatief moeten zijn, is een technisch directeur heel belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl