Voorzitter Joop Munsterman in het FC Twente-stadion vorig jaar maart
NOS Voetbal

Munsterman per direct weg bij FC Twente

Joop Munsterman heeft per direct zijn werkzaamheden als voorzitter van FC Twente neergelegd. Hij zou aanvankelijk pas aan het einde van het seizoen zijn taken overdragen aan Aldo van der Laan.

Munsterman kondigde tijdens de nieuwsjaarsreceptie zijn afscheid aan. Kort daarna kwamen de grote financiële problemen van FC Twente aan het licht. De club werd zelfs door de KNVB bestraft met drie punten aftrek, omdat het de financiën niet op orde heeft. Munsterman had begin maart nog laten weten pas na dit seizoen officieel terug te treden bij Twente, maar heeft nu toch besloten per direct te vertrekken.

"Voor FC Twente is het nu het beste als de huidige bestuurders in alles de ruimte hebben om het beleid richting de toekomst uit te voeren", zegt Munsterman op de website van FC Twente.

De nieuwe voorzitter Van der Laan bedankt zijn voorganger in een korte verklaring: "Joop heeft al zijn werkzaamheden inmiddels overgedragen. We snappen zijn beslissing en danken hem alvast voor zijn jarenlange inzet."

"We zullen op een later moment op gepaste wijze afscheid van hem nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl