NOS Nieuws

Toeteractie NS oorverdovend op stations

  • ANP
    Het toeterprotest was oorverdovend op Den Haag CS
  • Jeroen de Jager / NOS
    Kantoorpersoneel op Utrecht CS ondersteunt de actie
  • Jeroen de Jager / NOS
    Er wordt geapplaudisseerd als de eerste toeters te horen zijn

Om 09.00 uur precies hebben NS-machinisten in heel Nederland getoeterd om aandacht te vragen voor de agressie tegen NS-personeel in de trein. Zo werd op station Utrecht Centraal vanmorgen nog een conducteur een bloedneus geslagen.

NOS-verslaggever Jeroen de Jager was op Utrecht Centraal waar hij luisterde naar een kakofonie van toeterende treinen. "Het was oorverdovend."

Veel kantoorpersoneel kwam naar de perrons om de actie van hun collega's te ondersteunen, meldde De Jager op NPO Radio 1. Ook de NS-directie ondersteunde de actie op het perron. NS-directievoorzitter Marian Rintel en NS-directeur Timo Huges waren aanwezig, evenals vertegenwoordigers van de vakbonden.

Toen de eerste toeters te horen waren begonnen de NS'ers luid te applaudisseren.

Het toeterprotest duurde in Utrecht ongeveer anderhalve minuut. Ook in de rest van Nederland werd door NS-personeel getoeterd.

Op Twitter zijn er veel reacties. De meeste mensen hebben sympathie voor de actie, maar er zijn er ook die van niets wisten en ervan geschrokken zijn.

Ziekenhuis

NS-medewerkers krijgen steeds vaker te maken met geweld. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een hoofdconducteur van de NS zo ernstig mishandeld dat ze in het ziekenhuis terechtkwam.

Zaterdag werd een conducteur in Helmond bespuugd en geschopt. In Roosendaal werd zondag een conducteur geslagen en vanochtend werd dus op Utrecht Centraal een conducteur een bloedneus geslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl