Toezichthouders van de NS op het station van Hoofddorp, de dag na de ernstige mishandeling van een hoofdconducteur
NOS Nieuws

Opnieuw conducteur mishandeld

Op station Helmond 't Hout is zaterdagochtend een conducteur op het perron mishandeld. Een zwartrijder van 28 was het niet eens met de boete die hij van de conducteur kreeg. Hij schold de conducteur uit, bespuugde hem en trapte hem.

Op station Eindhoven is de conducteur uitgestapt. De dader is daar meteen opgepakt door twee agenten. Zij hebben net als de conducteur aangifte tegen hem gedaan, omdat hij ook hen begon uit te schelden.

Niet de eerste keer

Een paar dagen geleden werd een hoofdconducteur van 44 het ziekenhuis in geslagen. De vrouw liep verscheidene breuken in haar gezicht op.

De conducteur weet alleen nog dat ze een laatste ronde maakte in de trein, die Hoofddorp als eindpunt had. In de eerste klasse kwam ze een lastige reiziger tegen die de trein niet uit wilde. Vanaf dat moment herinnert ze zich niets meer. De machinist vond haar rond 00.40 uur zwaargewond op de grond.

Noodkreet

Het incident was voor de NS en de vakbonden aanleiding voor een noodkreet aan de politiek. Ze willen met staatssecretaris Mansveld en de ministers Opstelten en Plasterk overleggen over extra maatregelen om agressie in de trein te beteugelen. Conducteurs hebben voor morgenochtend een toeterprotest aangekondigd.

Petitie

Twee treinreizigers hebben onlangs de site www.respectvoorns.nl opgericht, om NS-personeel een hart onder de riem te steken. Op die site staat een petitie met als titel 'Handen af van NS-personeel!'. Die is inmiddels meer dan 4000 keer getekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl