ANP
NOS Nieuws

Website aangifte Belastingdienst overbelast

Het is druk op de website waarop mensen hun aangifte inkomstenbelasting kunnen invullen. De site van de Belastingdienst is geregeld overbelast. Vandaag is de eerste dag dat mensen daar terechtkunnen voor een aangifte inkomstenbelasting nieuwe stijl.

Vanaf dit jaar kan iedereen aangifte doen op een persoonlijke pagina. Aangifte doen kan ook via een speciale app. Die krijgt ook veel bezoekers.

Nieuwsgierig

Volgens een woordvoerder van de Belastingdienst kunnen enkele tienduizenden mensen tegelijk aangifte doen. Hij raadt aan het later nog eens te proberen als inloggen niet lukt.

De limiet van enkele tienduizenden blijft gehandhaafd om de druk op de systemen te beperken.

Halverwege de eerste dag heeft de Belastingdienst ruim 40.000 aangiftes ontvangen. Vele honderdduizenden hebben hun gegevens al bekeken, zegt de woordvoerder. "Mensen zijn blijkbaar nieuwsgierig en gaan meteen enthousiast aan de slag."

Piekbelasting

De Belastingdienst zei eerder dat spreiding belangrijk is om piekbelasting te voorkomen. Om drukte te voorkomen heeft de overheidsdienst de aangiftetermijn verlengd. De gegevens moeten nu uiterlijk 1 mei binnen zijn in plaats van op 1 april.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl